Sørens Willy jeep

Søren Test eller retter Søren Jensen fra Testgården, her ved sin nyistandsatte Willys Jeep diesel, som Søren og hans Far i 1962 afhentede som ny på Nordisk Diesel i København til en pris på 22.000kr.  Willys jeepen blev monteret med en Sivart højtryks sprøjte, hvor bommen blev monteret fortil og på ladet en træ beholder på ca 500 liter, sammen med en messing højtryks stempelpumpe.

Willys Jeepen var monteret med et gashåndtag på forrude rammen og chaufføren stod op i Jeepen under sprøjtningen. Motoren har ingen regulator, så det har været noget af en opgave at holde den rigtige fart i marken.

Efter Jeepen gik på pension for mange år siden , har Søren flyttet den nogle gange rundt på Testgården i årenes løb, til stor undren for mange. Men i 2003 startede Søren med at sætte Jeepen i stand og her ses det flotte resultat i 2009, ved veteran pløjestævne på Valbygården.

Sørens Willys Jeep skulle være den eneste af de syv Willys Jeep med 4 cylindere Perkings dieselmotor der i alt  blev importeret til Danmark der skulle være tilbage, de andre har tidens tand taget.

 
Stop Slideshow
Start Slideshow
Opdatér
Luk vindue