Peter retter vejen

Ofte bliver jeg spurgt  hvordan grusvejen til værkstedet og gården kan være i så fin stand, med alt den daglige trafik med tunge lastbiler, traktorer og andet materiel. Her er forklaringen. Peter Buhl Zachariasen kommer en eller to gange om året, som det passer ham, med denne vejskraber og retter vejen op, så der bliver en pilespids på vejen, så vandet kan løbe af, når det regner. Efterfølgende retter Peter vejen af med en speciel designet skraber og til sidst bliver den tromlet med min 6 tons tunge vejtromle.

Cirka hvert andet år har vi givet vejen en gang calcium chlorid efter vejen er rettet op og tromlet. Den spreder ud med en kunstgødningsspreder med tallerken. Calcium chloriden bevirker at vejen ikke støver, for den tiltrækker fugten fra luften og er med til at give vejen en hård overflade som var det en asfalts vej.

Peter har opnået denne erfaring og ekspertise, for vedligeholdelse af grusveje, ved at han igennem flere år har passet grusveje i sommerhus områderne ved Storebælts Kysten. Denne erfaring nyder vi og andre bruger af grusvejen til værkstedet nu godt af,

Calcium chlorid bruger vi i øvrigt også på værkstedet til at frostsikker traktor dæk, hvor vi har fyldt  vand i som ballast.

 
Stop Slideshow
Start Slideshow
Opdatér
Luk vindue